Gastenboek

80 opmerkingen:

 1. Een berichtje achterlaten kon tot op heden niet, vanwege een bugje (lees: wij van de Antares hebben vast iets verkeerd ingesteld op deze blog, maar wat??). Maar vanaf vandaag werkt-ie misschien wel?
  Wie durft?

  Antares Crew (...klinkt zo lekker)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. QSL rapport Belanda Medemblik, 8294 MHZ usb 22.25 uur. 19-08-2014, groet uit een nat Holland.
   Willem

   Verwijderen
  2. Hé, eindelijk Europa uit! De rest wordt een makkie!

   Groet JanH

   Verwijderen
  3. Hoi Hedda, Walewijn en Quirijn! Met ontzag lezen we jullie verhalen en wat een mooie foto's! Maar wat resteert is het gevoel van ontbering en angsten in combinatie met het volstrekte los zijn van de Hollandse wereld, het op eigen koers varen op die mooie planeet, machtig mooi! (en zwaar). Geniet! Oh ja Walewijn, ik (Ton) ben nu het Shackelton verhaal aan het lezen Endurance, pffff, dat afzien kan altijd nog erger :) . Hartelijke groeten, Ethel en Ton

   Verwijderen
  4. Hoi hier onze web adress van de "Trude" www.unser-logbuch.de
   Hopen dat jullie flug een goede opstapper finden.
   Groetjes Jens

   Verwijderen
  5. Hallo Antares Crew, ik wens jullie de goede wind toe om te kunnen vertrekken en het avontuur tegemoet te zeilen. Groetjes Marijke Tuininga

   Verwijderen
  6. Hai Antares Crew,
   Wat geweldig dat jullie veilig zijn overgekomen en wat zat de kleine er relaxed bij. Nu lekker genieten van al het vreemde in dit stukje wereld.
   Btw; geweldig filmpje en ik was natuurlijk "weer eens" een beetje jaloers.
   Blijf jullie natuurlijk volgen. Groetjes Marijke Tuininga

   Verwijderen
  7. Hoi Antares,
   Ik kwam toevallig op jullie blog terecht en zie dat we ongeveer hetzelfde traject volgen via de ICW naar het noorden. Wat zijn jullie plannen na het bezoek aan Duck? Wij liggen nu in Thunderbolt en gaan morgen verder richting Charleston. We gaan zover als Nantucket en dan terug via NY en Washington naar Baltimor, waar de Lena in november op een carrier terug gaat naar NL. Mischien komen we elkaar nog tegen, zouden we leuk vinden! Paul en Herma SY Lena. www.lenasreizen.nl

   Verwijderen
 2. Hedda, Walewijn en Quirijn, wij introduceren ons als eerste en meest prominente gasten. Wij weten waar jullie boot woont en gaan jullie volgen jongen! Nasib baik, bon courage!

  Anita en Jan (Oma en opa)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarde (zee)zeilers van de Antares-crew,
  wat een fantastische site! We kijken nu al uit naar jullie mooie manier van schrijven (bij weer en onweer, bij orkaankracht en geen wind, maakt niet uit).
  De Keppel-clan wenst u vele behouden vaarten toe en leven met u mee...

  Bon vent, A&V&M&M

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Beste Hedda, Walewijn en Quirijn,

  Een paar jaar geleden liepen wij langs de haven van Honfleur, in gedachte zag ik mijzelf daar zo binnen varen en toosten op een zonnige dag. Als ik zo jullie logboek lees komt er toch wel een lichte vorm van (gezonde) jaloezie bij mij boven. Erg leuk om jullie op deze manier te volgen!!! Geniet nog van de terug reis.

  Groet,
  Eelco.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste webmaster,

  Wij zijn al jarenlang trouwe bezoekers van IJsland en we hebben nu, met al onze ervaring, een mooie en uitgebreide reisgids gemaakt over dit prachtige land. De website is te vinden op http://www.ontdekijsland.nl en het meeste materiaal op de website is door onszelf geschreven en gefotografeerd. Allemaal unieke content dus.

  Zou u onze website willen bezoeken en daarna misschien een link willen plaatsen op uw website in een vakantie/reis rubriek?

  Website: http://www.ontdekijsland.nl
  Als titel willen we graag: IJsland

  Dank en ik hoop van u te horen.

  Groeten van Jos de Laat

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Beste (Ex) Vertrekker,

  We zijn/komen dit jaar weer terug in Nederland. Thuis zijn is heel tweeslachtig. We zijn blij onze dierbaren weer om ons heen te hebben maar wat missen we de warmte, de vrijheid, de zee en nog zo ontelbaar veel mooie dingen van onze reis.

  Om zo’n reis wat prettiger af te ronden leek het ons leuk om de Ex Vertrekkers nog eens bij elkaar te krijgen. Een soort reunie in oktober, ergens in het midden van het land. Dan kunnen we onze reis nog eens herbeleven en oude contacten weer opfrissen.

  Als programma idee( naar keuze bij te wonen );
  ’s Morgens - Bijpraten bij de koffie
  ’s Middag - Lezing van een inspirerende zeiler o.i.d.
  ’s Avonds – Napraten bij diner en/of borrel

  Als dit je wat lijkt stuur dan z.s.m., onverplicht, je e-mail-adres naar shishco@live.nl
  omdat de weblogs e.d. in de komende tijd van internet zullen verdwijnen en we jullie dan niet meer terug zullen kunnen vinden.

  We houden je op de hoogte van de vorderingen en hopen op een grote opkomst.

  S T U U R J E M A I L A D R E S naar shishco@live.nl

  Zeilgroet
  Frans van Janny
  SHISHCO
  06-51-501059

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hé Walewijn,
  Ik ga jullie beslist volgen op jullie reis.
  Gr. Rik
  Éowyn

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Walewijn, Hedda en Quirijn
  Natuurlijk gaan wij jullie reis volgen en hopen dat je de koffie bel op deze manier niet zal missen
  Webmaster Bruynzeelhaven
  Bert

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Beste Walewijn en Hedda,
  terwijl we achter het anker liggen in de volle middag zon op een van de mooiste en hoogste meren van Zweden groeten we jullie. We zitten op de route van het Gotakanaal van west naar oost. Een geweldige en mooie belevenis. Als je nog eens tijd hebt na jullie wereldreis, moet je dat nog eens doen!
  We zijn nu aangesloten op jullie blog. We wensen jullie een mooie en voorspoedige reis.!!
  Hartelijke groeten
  Ineke en Frits sy Pintail

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. goedenmiddag , ik woon al 30 jaar op mallorca , en was afgelopen week in holland om naar een paar schepen te kijken om vanaf eventueel volgend jaar voor een periode van 5 jaar weg te gaan , mocht ik één van de 3 boten die ik op het oog heb kopen , dan ben ik waarschijnlijk op woensdag 2 july in holland , en wil dan in ieder geval de boot naar huis (mallorca) zeilen in july en augustus , mijn reis begint dan pas volgend jaar , ik wens jullie een heel goede reis , en wie weet zien we mekaar eens , groetjes , henk , mallorca

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Jaaa! ik ben ook volger! jammer dat ik je niet meer persoonlijk heb gesproken Walewijn. Geweldig om zo je droom te kunnen nastreven. Hele fijne reis jullie drieën.

  Één maar. Jullie hopen op noord-oosten wind. Dan heb ik hem op de fiets vaak tegen. Ik weet niet of ik dat wel zo leuk vind.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hoi Walewijn e.a., zoals beloofd ga ik je blog volgen, want ik ben heel benieuwd hoe het jullie bevalt straks op het ruime sop en met de boot als woning voor minstens een jaar! Wat een voorbereidingen allemaal zeg.wij liggen momenteel verwaaid te Kalimnos-Vathi met Holland-Mexico straks in het aanpalend restaurant als troostprijs. Maar over een week laat ik de boot weer achter in Marmaris wachtend op het volgende avontuur, terwijl jullie verre horizonten tegemoet zeilen. Misschien zie ik je nog op Sint Maarten. Ik wens jullie een behouden vaart en heel veel zeilplezier!
  Gerard Willemsen, a.b. s/y AGRINON

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Hoi Walewijn e.a., zoals beloofd ga ik je blog volgen, want ik ben heel benieuwd hoe het jullie bevalt straks op het ruime sop en met de boot als woning voor minstens een jaar! Wat een voorbereidingen allemaal zeg.wij liggen momenteel verwaaid te Kalimnos-Vathi met Holland-Mexico straks in het aanpalend restaurant als troostprijs. Maar over een week laat ik de boot weer achter in Marmaris wachtend op het volgende avontuur, terwijl jullie verre horizonten tegemoet zeilen. Misschien zie ik je nog op Sint Maarten. Ik wens jullie een behouden vaart en heel veel zeilplezier!
  Gerard Willemsen, a.b. s/y AGRINON

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Hoi Walewijn e.a., zoals beloofd ga ik je blog volgen, want ik ben heel benieuwd hoe het jullie bevalt straks op het ruime sop en met de boot als woning voor minstens een jaar! Wat een voorbereidingen allemaal zeg.wij liggen momenteel verwaaid te Kalimnos-Vathi met Holland-Mexico straks in het aanpalend restaurant als troostprijs. Maar over een week laat ik de boot weer achter in Marmaris wachtend op het volgende avontuur, terwijl jullie verre horizonten tegemoet zeilen. Misschien zie ik je nog op Sint Maarten. Ik wens jullie een behouden vaart en heel veel zeilplezier!
  Gerard Willemsen, a.b. s/y AGRINON

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Janneke van Aken30 juni 2014 om 08:47

  Heel veel plezier en een behouden vaart! Geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Eindelijk vertrokken …. Op de AIS zag ik de Antares in Scheveningen. Wat een heerlijk gevoel. Losgeweekt uit de Zaanse bagger. Op weg naar azuurblauwe en kristalheldere wateren. Maak er een fantastische reis van. Ik blijf jullie volgen.
  Bbil

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Dag kanjers, jullie zijn los, behouden vaart en heel veel mooie dingen doen!
  voor andere bloggers: ze zijn live te zien mits ze AIS niet uitzetten.
  https://www.marinetraffic.com/nl/ais/details/ships/244100199

  veel geluk daar op het water
  Bart, Ellen en kids

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Hey kanjers,

  Ik zie dat jullie zelfs Scheveningen hebben verlaten. Nu gaat het echte werk beginnen.
  We blijven jullie volgen. Heel veel plezier en succes!

  Erik, Gabriëlle en Amber

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Hallo avonturiers,

  Iedere dag even kijken. Waar zijn ze? Veel belangstelling over het hoe en wat van de kleinste familieleden. Iedere keer als ze een zeilboot op meer zien of uit haven zien gaan, is dat de boot van Hedda en Walewjn. Vragen over waar er geslapen wordt. Voor het beklimmen van de vuurtoren, hebben we in de jachthaven gezeten (vuurtoren nog niet open), alles proberen uit te leggen, slaapplaatsen (ook Quirijn?), en zeker niet te vergeten......is er een wc? Willen ook weten of jullie bij hen komen. Hopen dat alles goed gaat, want er kan storm komen, je weet het nooit (hun woorden).
  Liefs en Godspeed.

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Hallo fijne mensen.
  Geweldig dat jullie onderweg zijn, geniet van elke dag en behouden vaart. We volgen jullie.
  Frans en Sonja

  BeantwoordenVerwijderen
 22. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 23. Zo... ik heb zojuist bewezen dat ik 'geen robot' ben (altijd fijn om dat even bevestigd te krijgen) dus ik kan jullie nu een berichtje sturen.

  Salut!

  Wat leuk om op deze manier jullie avonturen mee te beleven. De Findship-app heb ik inmiddels volledig geïntegreerd in mijn dagelijkse elektronische routine. Van de week stond jullie zender uit (of jullie lagen geruime tijd stuurloos voor Pleubian maar dat lijkt me niet) en was ik meteen van slag ;-). Bon voyage door de Gof van Biscaye ennuh... ik geniet ook van de foto's van Quirijn hoor! :-)

  Liefs,
  Jolie

  BeantwoordenVerwijderen
 24. Hoi Hedda en Walewijn, GEFELICITEERD, jullie zijn vertrokken! Wat een genot moet dat zijn! Wij zijn elkaar tegen gekomen in IJmuiden! Dat was onze eerste haven. Inmiddels hebben we de laatste 2 maanden de Engelse Zuid kust afgezeild en liggen nu in Falmouth. Vanaf hier zullen we de komende week de golf van Biscaje oversteken naar Noord Spanje. Gaan jullie ook die richting op? Veel van jullie blog herkennen wij ook. Genoeg problemen, nog wat gehaast, maar gelukkig hebben we ook al veel reisplezier gehad. Veel succes en hopelijk tot ziens. Stephan en Marjolein (www.Batjar.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 25. Ik zie net dat jullie in Cameret het anker hebben gelicht. Hopelijk gaat alles naar wens. Ben benieuwd wat jullie volgende bestemming is. Geniet van jullie bijzondere reis. Virtueel varen we met jullie op.
  Hartelijke groet van Pam en Frans
  Ps. Hebben jullie in Cherbourg nog op de kant gekeken of ie er nog stond?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Frans,
   dank voor je bericht. Ja, we hebben natuurlijk nog even gekeken. Ze stond er nog, op dezelfde plek waar ze twee jaar geleden is neergezet. We hebben haar een liefdevol klopje op de romp gegeven en de wens uitgesproken dat er snel iemand met haar aan het werk gaat. Groet Walewijn

   Verwijderen
 26. Hallo allemaal,

  Als ik MarineTraffic moet geloven, en ik weet wel beter, dan is jullie's laatste haven Guernsey en drijven jullie nu al een paar dagen in de Golf van Biscaje. Neem aan dat jullie op weg naar ouders zijn? Hoop dat alles goed gaat en hopelijk horen we binnenkort weer wat van jullie.
  May the wind be always at your back.

  BeantwoordenVerwijderen
 27. Hey Walewijn en Hedda!!! Jullie liggen in La Coruna, proficiat, wat een prestatie!!! Hopelijk hebben jullie een hele goede oversteek gehad en welkom in Spanje. Een heerlijk gevoel, niet? De oversteek van Biskaje is toch wel een mijlpaal in ons zeilersbestaan te noemen. Eerst maar eens even bijkomen nu zeker... Wij liggen met de Tofino in Ria de Arosa, genieten van alle rust die nu echt begint in te dalen. Zowel zij als wij blijven nog zeker de hele maand augustus rond hangen in de Ria's hier, alle tijd dus om ons rustig in te lopen! Veel plezier de komende tijd en we houden contact! Misschien maar eens ons eerste netje beginnen :-).

  Groetjes Leon en Frieda

  BeantwoordenVerwijderen
 28. Vincent Wijnands3 augustus 2014 om 08:44

  Hoi Walewijn, Hedda en Quirijn! Fijn dat jullie de golf van Biskaje over zijn! Ik ben zelf geen zeiler maar heb begrepen dat dit nogal een mijlpaal is, dus helemaal goed! Walewijn, maak je niet te veel zorgen over de lange updates, das namelijk echt genieten! Op die manier is het heel goed meeleven en wordt het ook echt duidelijk wat jullie meemaken. Niets aan veranderen dus!
  Het gevoel wat je beschrijft van "waar zijn we aan begonnen?" en "waarom niet een gewone vakantie?" is heel herkenbaar. Dat had ik zelf ook toen ik op mijn wereldreis ging. Of je nu met een boot vertrekt of een jaar op jezelf backpacked maakt denk ik niet veel uit, dat gevoel blijft hetzelfde. Gelukkig wordt dat minder met momenten zoals onder die sterrenhemel (dat klinkt zooooo gaaf) of met Quirijn die een nieuw woord leert wat ik, nu ik dit schrijf, zelf alweer vergeten ben :-) Uiteindelijk komt het allemaal goed.
  Wij zijn zelf net terug van vier weken backpacken in Thailand met de kinderen (ook erg leuk) en morgen mag ik weer beginnen bij IBA. Denk je daar nog wel eens aan of is dat al helemaal uit je systeem?
  Geniet nog lekker van al het moois wat jullie meemaken, ik zal zo af en toe ook eens reageren.

  Groet Vincent

  BeantwoordenVerwijderen
 29. Hallo allemaal,

  Blij weer wat van jullie te horen en MarineTraffice was dan toch niet helemaal fout, al hebben we jullie geen rondjes zien draaien. De Golf van Biscaje - berucht, tenminste dat leerden wij met aardrijkskunde les (al een hele, hele tijd geleden - krijgen kinderen nog wel aardrijkskunde?). Wat een ervaring hè, die dolfijnen. Jullie noemden Finisterre, de plek waar heleboel pelgrims (peregrinos) na Compostella heengaan, en daar hun kleren (zeker hun sokken) verbranden.
  Quirijn heel veel plezier met opa en oma! Liefs voor allemaal.

  BeantwoordenVerwijderen
 30. Ha walewijn, wat fantastisch om te zien dat jullie deze trip maken. Enorme uitdaging met volop avontuur. Heel veel plezier en geluk. Grote groet eric diepstraten

  BeantwoordenVerwijderen
 31. Ha Walewijn (en de rest van de crew van de Antares)

  Mooi om te zien hoe je droom werkelijkheid aan het worden is! Maar daar is dan ook wel de nodige voorbereiding aan vooraf gegaan. Gave wending in je leven. Leuke blog. Geniet er van .

  Vele groeten uit Breda van een oude bekende,

  Bart Winkel

  BeantwoordenVerwijderen
 32. Hola! Ik heb zojuist weer met veel plezier jullie blog gelezen! En de fotos bekeken. Echt super om zo op de hoogte te blijven. Het enige nadeel is dat ik jullie dan weer extra mis. Nou ja, dat moet dan maar. Hedda, ik eet hier wel een tapasje op je.
  Xxx jolie

  BeantwoordenVerwijderen
 33. Hoewel je me waarschijnlijk niet of nauwelijks meer kent, volg ik je nu en dan toch.
  Dat komt vooral omdat ik je moeder nog altijd meemaak. Vooral in het kerkelijk 'verkeer'.
  Zo kwam ik ook op de naam van deze site. Superleuk!
  Mijn naam? Wim van der Meijden. Woonde vlak bij jullie in de Pr.W.A. straat in Heukelum.
  Respect voor jullie onderneming en heel veel plezier. Later kom ik weer eens terug op deze manier.

  BeantwoordenVerwijderen
 34. Hoi Walewijn, Hedda en Quirijn,
  Mooi om te zien dat jullie zo genieten van de reis. We hebben elkaar net gemist in Boulogne sur Mer. We hadden er op 14 juli eigenlijk willen zijn. Vanwege de weersomstandigheden zijn we wat langer in Dunkerque blijven hangen. Ja, wij hebben de tijd hė? Uiteindelijk hebben we op onze trip van 7 weken heel aardig weer gehad. En nu varen we "stiekum" met juliie mee. Ben benieuwd waar we allemaal nog terecht komen. In ieder geval wensen wij jullie nog heel veel plezier en een veilige reis. We blijven jullie blog volgen.
  Groeten, Arie en Ingrid Verbeek, sy Amuse

  BeantwoordenVerwijderen
 35. Hallo allemaal,

  Sterkte! Geniet van Porto.

  BeantwoordenVerwijderen
 36. Blieb, blieb.... de telefoon... oh gewoon een mailtje binnen... Als je door Aubenas heen struint dan word je daar niet warm of koud van. Maar toch te nieuwsgierig en even kijken wie er wat stuurt. Een blogbericht van de Antares. Dat wordt dan toch even een terrasje pakken om met de laptop het bericht te kunnen lezen. Op de telefoon, met z'n drieën, dat werkt niet echt. Met z'n drieën over de laptop gebogen, dat werkt ook niet echt lekker. Dus na onderling overleg besloten dat één van ons het toch maar moest voorlezen. Gezien het feit dat één van ons nogal doof is, moest er dus best hard worden gelezen. Wat zullen die Fransen gedacht hebben! We hebben nl ook het hele was verhaal gelezen. De waarschuwing heb ik maar niet voorgelezen;-) Aan het einde van het verhaal hoorden we aan het tafeltje achter ons een diepe zucht. We keken op en zagen een echtpaar met hele rode konen. Ze hadden zitten meeluisteren en vonden het geweldig! Dank jullie wel voor een uurtje terrasplezier!

  BeantwoordenVerwijderen
 37. Dag wereldreizigers! Wat leuk om jullie avonturen te lezen. Een hele belevenis!
  Wij missen de Orteliusstraat wel hoor! Maar goed, we hebben nu gelukkig veel meer ruimte. Over 2 maanden krijgen we de sleutel van onze nieuwe woning. Kijken we naar uit!

  Groetjes van Merel, Arnold en Niek

  BeantwoordenVerwijderen
 38. Fantastich weer om jullie belevenissen te lezen. Prachtig, die dolfijnen. Wow, Hedda! Quirijn heb je de zon in zee zien zakken? Hoor je dan het gesis als de zon het water raakt? Moet je maar eens goed luisteren.
  Heel veel liefs. Geniet van je geplande rondrit.

  BeantwoordenVerwijderen
 39. Lieve Hedda!

  Van harte gefeliciteerd! Vier je je verjaardag soms ook in de IKEA-huiskamer op Lanzarote?!!

  Groetjes aan Quirijn en Walewijn!

  veel liefs,
  Bernadette

  BeantwoordenVerwijderen
 40. haii Heddy!
  Nog gefeliciteerd met je verjaardag, ik dacht...ik ga eens een keer je blog lezen. leuk hoor!!
  geniet er nog van en groetjes aan je twee kerels :). Wat is Quirijn trouwens groot geworden zeg!

  Groetjes Veronique, je weet wel..je oud collega :).

  BeantwoordenVerwijderen
 41. Weer genoten van vehaal, ook al zeg je het zelf, Walewijn, lang. Geeft niets, blij weer wat te zien. En Sinterklaas aan boord, of wel zwarte Piet. Maakt niet uit waar je bent, ze weten je altijd te vinden.
  Liefs.

  BeantwoordenVerwijderen
 42. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 43. Hoi lieve mensen,
  Onze allerbeste wensen voor 2015. We zijn net terug van de nieuwjaarsreceptie bij Bruynzeel. Symbolisch hebben we daar een nieuwjaarsduik gemaakt met zijn allen. Heel gezellig. Met erwtensoep en roggebrood. Vrienden van ons komen morgen terug na een maandje vakantie op gran canaria en Lanzarote. Zij hadden mooi weer, jullie hopelijk ook. We genieten zeer van jullie blog en leven/varen met jullie mee.
  Hartelijke groet
  Pam en Frans

  BeantwoordenVerwijderen
 44. Wat heerlijk om te lezen dat ondanks de wind en de deining alles verder zo spoedig verloopt a/b. Geniet er maar van dan gaat deze landrot verder met het leventje aan de wal (voorlopig) want het blijft natuurlijk kriebelen als ik jullie verhalen lees :-) Groetjes Marijke

  BeantwoordenVerwijderen
 45. Hoera jullie zijn veilig aangekomen! Ondanks mijn rotsvaste vertrouwen in jullie zeilkunsten ben ik toch wel een beetje opgelucht. Het is niet niks. Rust lekker uit!

  Liefs,
  Jolie

  BeantwoordenVerwijderen
 46. Wat een prachtige film, en TOP prestatie helemaal 'naar de overkant'. Ik werd er bijna zeeziek van, lekkere deining.. Geniet lekker daar in Suriname en dan weer verder. En wat heeft Quirijn het fantastisch gedaan. Hier in NL gaan de bootjes weer het water in, mogen wij ook weer spelen..
  Bart

  BeantwoordenVerwijderen
 47. Hi Antares Crew,

  Wat heerlijk dat jullie in Tobago zijn, en supersnel. Was ook bij ons en van de snelste oversteken door de stroom mee. Wij vonden Tobago en Charlotteville ook heerlijk, is denk ik tot op heden mijn favoriete baai doordat het er zo heerlijk rustig is. Overigens lagen wij net iets meer naar de kant en iets naar voren en daar konden we ankeren op iets van acht meter diepte.

  Vond jullie verhaal over de Commewijne rivier erg leuk om te lezen, lijkt me ook fantastisch om daar met je eigen boot te varen. Stoer hoor!

  Wij liggen nu in Bermuda, wachten nog even op een geschikt weer venster en dan gaan we beginnen aan de oversteek nar de Azoren. We konden Hedda laatst nog horen op de SSB, maar ik geloof niet dat zij ons kon horen.

  Groetjes vanaf de White Witch,
  Roelof, Aranka, Myrthe en Wouter

  BeantwoordenVerwijderen
 48. Hoi Walewijn, Hedda en Quirijn (Antares Crew :)),

  Jullie kennen mij niet - kwam op jullie website terecht via Ben & Ingrid van http://www.blabberopreis.nl/vertrekkers/, met wie ik nu al een paar weken leuk contact heb.

  Heel erg tof hoor, wat jullie doen - en dat zelfgebakken bananenbrood maakt het helemaal af natuurlijk. :)

  Anyway, hoopte jullie een e-mail te kunnen sturen ipv een openbaar bericht. Wil, in het kader van duurza(a)m(er) reizen (en het avontuur uiteraard) graag eind dit jaar de Atlantische Oceaan oversteken als opstapper/crew op een zeilboot. M'n zusje woont namelijk in Chili en die wil ik na vier jaar eindelijk gaan bezoeken. Ik heb net m'n eerste zeilles gehad, dus zeer weinig ervaring, maar ik ben bereid om hard te werken en te leren en uiteraard mee te betalen aan de reis en te helpen met de boot waar nodig, ook vooraf. Ik ben vrij flexibel qua data vanaf eind oktober.

  Nu lees ik dat jullie in de Carribean zitten, maar misschien hebben jullie tips waar te zoeken naar opstapmogelijkheden?
  Ik geloof dat de zeilwereld soms een ons-kent-ons wereldje kan zijn. :)

  Kijk uit naar jullie reactie.
  E-mailen mag ook: kbeerenfenger@gmail.com

  Thanks alvast en heel veel plezier nog op jullie geweldige reis!

  Groet,

  Karl Beerenfenger (30)
  Noordwijk aan Zee

  BeantwoordenVerwijderen
 49. Wow Walewijn, super gaaf, geweldig logboek, mooi avontuur.
  Groet, Michiel Waitz
  waitz.wulfrank@kpnmail.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 50. Hoi Antares Crew en Jolie, vanuit het Franse moederland een hartelijke groet aan jullie vieren op Guadeloupe. Nog een fijne week samen en voor daarna fijne feestdagen en goede vaart in 2016. Liefs, aya & elmer

  BeantwoordenVerwijderen
 51. Hallo crew van Antares! Mooie avonturen! Een andere manier om een visum voor de USofA te krijgen: eerst een ESTA aanvragen = reisvisum bij info@esta-america.org . Dan op de BVI's in Road Town een dagje met de Ferry naar St. John, en vervolgens kun je gewoon met je boot inklaren . Beetje omslachtig, maar niets is simpel in de Carieb, en inklaren al helemaal niet. Succes? Crew SY Enjoysterr Peter en Myriam

  BeantwoordenVerwijderen
 52. Foutje! Je moet dan de Ferry naar St.Thomas nemen. Dat is USVI's, en als je visum dan geactualiseerd is kun je drie maanden de USA in en uit.
  Groeten, crew SY Enjoyster

  BeantwoordenVerwijderen
 53. Beste hedde en walewijn,

  Wat leuk jullie reisverslag te lezen. Ik heb net als quirijn vanaf m'n geboorte op een trintellla 38 ( nummer 2 uit 1976 genaamd " uit de kunst") mee mogen zeilen. Het schip heeft me als klein jongetje altijd gebiologeerd. Ik hoop dat jullie zoon ook zo ontzettend kan genieten van dit degelijke schip. Een behouden vaart en hopelijk kunnen jullie de trip nog met een jaar verlengen. Groeten Bart van Ulden.

  BeantwoordenVerwijderen
 54. Beste Hedde en Walewijn,
  Wij lezen met heel veel interesse jullie blog over jullie reis.
  Veel wat jullie meemaken maken wij op dit moment ook mee en wij hebben van jullie ervaringen veel baat.
  Ook wij maken n.l. een atlantische rondreis met onze Najad.
  Wij zijn op dit moment in Jacksonville en vertrekken morgen naar Savanna op weg richting NY via de ICW.
  Ik heb gelezen, dat jullie in Deltaville jullie boot hebben laten onderhouden. Is dat Deltaville Yachtcenter (DYC) geweest of een andere werf. Wat adviseren jullie?
  De Yanmar motor moet geserviced worden evenals de generator, onderwaterschip in de spuiten en in de antifouling, nieuwe anodes en zo zijn er nog wel wat klusjes te bedenken.

  Hoor graag van jullie en dank voor het delen van jullie ervaringen.

  Henk & Carla

  BeantwoordenVerwijderen
 55. Beste Henk en Carla,
  ja, wij stonden bij Deltaville Yacht Center. We waren tevreden daar, maar hebben geen werk laten uitvoeren, dus daar geen ervaring mee. Er zijn veel werven in Deltaville, ik denk dat het beste is om een aantal een mail te sturen met jullie verzoek en een prijsopgave. We hadden ook bij andere werven onderweg geinformeerd, o.a. Marina Yacht Basin in Greatbridge (onder Norfolk, langs ICW), maar daar lagen de prijzen stukken hoger en bij veel werven is het niet toegestaan om zelf aan je boot te werken(!). In Deltaville mag dat bij -ik meen- alle werven wel, maar vraag het ook even na.
  Veel plezier met jullie reis en veel plezier in New York. Mochten jullie tijd hebben, wij vonden Washingtond DC met je eigen boot ook erg leuk. En de Long Island Sound. Oh ja, en de Navy Academy in Annapolis, daar kun je gewoon naar binnen (paspoort meenemen).

  BeantwoordenVerwijderen
 56. Hoi Walewijn, Hedde en Quirijn,
  Wat een mooie beelden op de Schippersgracht., voor ons een jaar geleden op de Spuigracht. Het zal ook voor jullie ook een vreemd gevoel zijn geweest zo de Antares achter te laten en met een reistas op de kade te staan. We hebben jullie belevenissen sinds onze ontmoetingen vorig steeds gevolgd en dat was voor ons nagenieten. Straks welkom in Nederland en we hopen nog eens een keer langszij te komen om het glas of een Soggy Dollar beker te kunnen heffen. Een goede thuiskomst.
  Groet, Ingrid, Myrthe, Thijmen en Hans. SY MYTH.

  BeantwoordenVerwijderen
 57. Hoi Walewijn, Hedda en Quirijn,
  Zie dat jullie bij West-Itchenor voor anker liggen. Mooi plekje, hebben wij goede herinneringen aan. Het haalt het natuurlijk niet bij wat jullie inmiddels gewend zijn��, maar toch. Wat hebben jullie een hoop meegemaakt, fantastische reis! Dat kan niemand je meer afnemen. Een heel goede thuisreis gewenst en bedankt voor de mooie verslagen!
  Groet, Arie en Ingrid Verbeek, sy Amuse

  BeantwoordenVerwijderen
 58. Beste Walewijn en Hedda,
  wat jammer dat jullie nog niet ff naarZ Bretagne gaan:hadden we elkaar kunnen zien. Wij cruisen sinds vorig jaar langs de Z Bretonse kust en liggen 's winters hoog en droog in La Roche Bernard aan de rivier de Vilaine.
  Amusant te lezen hoe jullie met het Europese weer worstelen. Sterkte ermee. Zijn erg benieuwd naar jullie toekomstplannen.
  Hartelijke groeten, van boot tot boot.
  Frits en Ineke
  s/y Pintail

  BeantwoordenVerwijderen
 59. Ha Walewijn en de rest van de Antares crew,

  Wat een avonturen hebben jullie meegemaakt zeg. Leuk om te lezen en te zien. Hopelijk bevalt het weerzien met Nederland weer!

  Groet,

  Bart Winkel (tegenwoordig ook www.infobreda.nl en www.bredapartners.nl)

  BeantwoordenVerwijderen
 60. Hoi bemanning van de Antares,
  Zonet jullie blog gelezen en wat een fantastisch verhaal van het Voodoodoosje. Hoe mooi, dat al die mensen morgen voor jullie op de kant/boot staan, om jullie te begroeten in jullie thuishaven. Hebben dikwijls aan jullie gedacht en hebben het grootste respect. Zo'n reis nemen ze jullie nooit meer af. Nu weer verder aan de vaste wal. Zal best even wennen zijn. 't Was leuk jullie in Lanzarote en St.Maarten ontmoet te hebben. Geniet van morgen en alles wat nog komen gaat!
  En......welkom thuis!
  Wij liggen aan steiger Volkeraksluis met de Kim.
  ''n Warme groet van ons,
  Jaap en Anneke Lub (broer en schoonzus van de Verleiders )

  BeantwoordenVerwijderen
 61. Als u contact moet opnemen met een bedrijf om een online lening te verkrijgen met een lage rente van 3% en betere betalingsplannen / -plannen, neemt u contact op met de ONLINE ACCESS LENO COMPANY. Hij weet ook niet dat ik dit doe, maar vanwege de vreugde in mij, ben ik erg blij en wil ik dat mensen meer weten over dit geweldige bedrijf dat echt leningen biedt, het is mijn gebed dat GOD hen meer zegen terwijl ze lachten de gezichten van mensen. U kunt per e-mail contact met hen opnemen via {directaccesservice @ gmail. com} of whatsapp @ +16315735726

  BeantwoordenVerwijderen
 62. Hallo,

  Ik ben de heer Collins Mark, een legitieme, gerenommeerde geldschieter. Wij zijn een bedrijf met financiële ondersteuning. We lenen fondsen uit aan particulieren in
  financiële ondersteuning nodig hebben, of geld nodig hebben om rekeningen te betalen, om te investeren in het bedrijfsleven. Ik zal u graag een lening aanbieden. E-mail ons nu via

  (Collinsmark640@gmail.com)

  Naam van de begunstigde:........
  Land: .............
  Bedrag vereist ............
  Leentijd: ...........
  Telefoonnummer.............
  Seks:............
  Thuisadres:......

  Vriendelijke groeten.
  Collins Mark

  BeantwoordenVerwijderen
 63. Aandacht:
  Bent u op zoek naar een ECHT FINANCIEEL LENINGSBEDRIJF om u een lening te geven tussen 5.000 Euro en 5.000.000 Euro (voor een bedrijfs- of bedrijfslening, persoonlijke lening, woningkredieten, autolening, schuldconsolidatieleningen, risicokapitaal, lening in de gezondheidszorg, enz.)
  Of heeft u om de een of andere reden een lening van een bank of financiële instelling geweigerd?
  Meld u nu aan en ontvang binnen drie dagen een echte financiële lening die is verwerkt en goedgekeurd.
  METHODIST LIMELIGHT CO-OPERATIVE LENING BEDRIJF, wij zijn een "Internationaal erkende leningverstrekker" die ECHTE FINANCIËLE LENINGEN verstrekt aan particulieren en bedrijven tegen een lage rente van 2% met uw geldige identiteitskaart of het internationale paspoort van uw land ter verificatie.
  Onze lening Terugbetaling begint 1 (één) jaar nadat u uw lening hebt ontvangen, en de terugbetalingsduur varieert van 3 tot 35 jaar.

  VOOR ONMIDDELLIJKE REACTIE EN VERWERKING VAN UW LENINGVERZOEK BINNEN 2 WERKDAGEN,
  Neem rechtstreeks contact met ons op via deze e-mail: methodistcooperativeloan@gmail.com


  Neem contact met ons op met de volgende informatie:

  Voor-en achternaam:____________________________
  Bedrag nodig als lening: ________________
  Leentijd: _________________________
  Doel voor lening: ______________________
  Geboortedatum:___________________________
  Geslacht:_______________________________
  Burgerlijke staat:__________________________
  Contact adres:_______________________
  Stad postcode:__________________________
  Land: _______________________________
  Bezetting:____________________________
  Mobiele telefoon:__________________________

  Stuur uw verzoek voor onmiddellijke reactie op: methodistcooperativeloan@gmail.com

  Dank je.
  Mevrouw KATHY HALL
  Regisseur.
  METHODIST LIMELIGHT CO-OPERATIVE LENING BEDRIJF
  E-mail: methodistcooperativeloan@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen


 64. Heeft u een dringende lening of een investeringslening of allerlei leningen nodig? Elinal Financial Enterprises is een succesvolle financiële brokerage en biedt speciaal ontworpen financieringspakketten aan klanten over de hele wereld. we kunnen een hele reeks leningproducten aanbieden voor uw huisverbetering. Op onbeveiligde faciliteiten kunnen ze een minimumlening van 3, 000,00 Euro en een maximum van 150, 000,00 Euro bieden. Deze kunnen worden overgenomen flexibele voorwaarden van maximaal 120 maanden. Als ze de lening op een onroerend goed veiligstellen, kunnen ze leningen aanbieden van 5, 000 tot 500, 000,00 euro die over 30 jaar kunnen worden opgenomen. Voer uw aanvraag strikt naar Kplender@outlook.com whatsapp: +13312045985

  BeantwoordenVerwijderen
 65. Hallo allemaal, ik hoop dat jullie allemaal in orde zijn ??? Mijn namen zijn mevrouw Melissa Nicholas, ik kom uit Kansas, een paar maanden geleden werd ik in een slechte financiële situatie gezogen en ik had een dringende lening nodig om mijn rekeningen te betalen en financieel weer op de been te komen vanwege mijn huidige financiële situatie, mijn bank weigerde om me een lening te geven, zodat ik geen andere keus had dan op zoek te gaan naar een ongedekte lening online, in het proces van mijn onderzoek was ik een slachtoffer van fraude en ik verloor bijna $ 750 en ik had meer problemen en ik gaf bijna hoopt op een lening totdat ik een online bericht heb gevonden. Het bericht was een gedeeld getuigenis van de heer Frank uit Charleston States die getuigt van hoe hij $ 50.000 kreeg van Kathy Finance Inc. Na het lezen van de post besloot ik contact op te nemen met Kathy Finance Inc. via e-mail: (kathyrichardfinance@hotmail.com) contact gedeeld in de post, mijn onbeveiligde leningsverzoek van $ 350.000 werd binnen 72 uur na mijn verzoek goedgekeurd en mijn lening werd zonder enige omissie op mijn bankrekening gestort.

  Ik wil mijn diepe dankbaarheid uiten en ook de leningzoekers daar adviseren om zeer waakzaam te zijn, omdat er veel oplichters zijn met als enig doel de onschuldige leningzoekers te bedriegen, dus jullie moeten voorzichtig en waakzaam zijn .. voor degenen wie een lening nodig heeft, raad ik Kathy Finance Inc aan, u kunt het bedrijf contacteren per e-mail: (kathyrichardfinance@hotmail.com)

  Bedankt voor het lezen van mijn getuigenis, ik wens je veel succes.

  Jouw,
  Melissa Nicholas.

  BeantwoordenVerwijderen
 66. Heeft u een snelle en gemakkelijke lening nodig? We verstrekken leningen tegen een rentepercentage van 2%. We bieden zowel persoonlijke als zakelijke leningen aan geïnteresseerde personen of bedrijven. Onze lening is Max, Betrouwbaar, Efficiënt, Snel en Dynamisch met 100% Gegarandeerd, we verstrekken ook een lening van € 3000 en € 60.000.000. als u interesse heeft, neem dan vandaag nog contact met ons

  E-mail: (eaglehomemortgage001@gmail.com)
  Whatsapp: +1 (512) 399-6036

  BeantwoordenVerwijderen
 67. Heeft u een lening nodig die wij momenteel aanbieden: persoonlijke, zakelijke en persoonlijke lening * Zakelijke lening * Betaaldaglening * Studielening Hypothecaire lening * Autoleningen * Slecht krediet Lening * Eigen vermogen Lening * Project / contractlening * Consolidatie van schulden Lening aan geïnteresseerde personen tegen 3% rentetarieven. Solliciteer bij ons via e-mail: mikedonladloancompany20191@gmail.com WhatsApp: +18687086372

  BeantwoordenVerwijderen
 68. Hallo allemaal, ik hoop dat jullie allemaal in orde zijn ??? Mijn namen zijn mevrouw Melissa Nicholas, ik kom uit Kansas, een paar maanden geleden werd ik in een slechte financiële situatie gezogen en ik had een dringende lening nodig om mijn rekeningen te betalen en financieel weer op de been te komen vanwege mijn huidige financiële situatie, mijn bank weigerde om me een lening te geven, zodat ik geen andere keus had dan op zoek te gaan naar een ongedekte lening online, in het proces van mijn onderzoek was ik een slachtoffer van fraude en ik verloor bijna $ 750 en ik had meer problemen en ik gaf bijna hoopt op een lening totdat ik een online bericht heb gevonden. Het bericht was een gedeeld getuigenis van de heer Frank uit Charleston States die getuigt van hoe hij $ 50.000 kreeg van Kathy Finance Inc. Na het lezen van de post besloot ik contact op te nemen met Kathy Finance Inc. via e-mail: (kathyrichardfinance@hotmail.com) contact gedeeld in de post, mijn onbeveiligde leningverzoek van $ 350.000 werd binnen 72 uur na mijn verzoek goedgekeurd en mijn lening werd zonder enige omissie op mijn bankrekening gestort.

  Ik wil mijn diepe dankbaarheid kenbaar maken en ook de leningzoekers daar adviseren om zeer waakzaam te zijn, omdat er veel oplichters zijn met als enig doel de onschuldige leningzoekers te bedriegen, dus jullie moeten voorzichtig en waakzaam zijn. wie een lening nodig heeft, raad ik Kathy Finance Inc aan, u kunt contact opnemen met het bedrijf per e-mail: (kathyrichardfinance@hotmail.com)

  Bedankt voor het lezen van mijn getuigenis, ik wens je veel succes.

  Jouw,
  Melissa Nicholas.

  BeantwoordenVerwijderen
 69. Hallo,

     Bent u op zoek naar een lening? zo ja, contact opnemen met: rgarret2244@gmail.com of
  WhatsApp + 60-16-248-3018 voor meer info als je geïnteresseerd bent, reageer dan terug
  zsm..

  Dank je...
  Van Robin Garret

  BeantwoordenVerwijderen
 70. Hello!

  Are you a Business man or Woman? Are you in any Financial mess or do you need Funds to start up your own Business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes ?

  We offer a wide range of financial services which includes:

  Personal Loans
  Debt consolidation Loans
  Business Loans
  Mortgage Secured Loan
  Unsecured Loan
  Commercial Loans
  Car Loans
  Construction Loans, ETC with low interest rate at 4% per annul for individuals, companies and corporate bodies. Get the best for your Business or Personal needs as well with our General Loan scheme.

  Note: Interested individuals must send a message to us via: Howardfinancial.dwn@gmail.com for information on how to avail a loan today.

  Best Wishes.

  BeantwoordenVerwijderen
 71. Hello!

  Are you a Business man or Woman? Are you in any Financial mess or do you need Funds to start up your own Business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes ?

  We offer a wide range of financial services which includes:

  Personal Loans
  Debt consolidation Loans
  Business Loans
  Mortgage Secured Loan
  Unsecured Loan
  Commercial Loans
  Car Loans
  Construction Loans, ETC with low interest rate at 4% per annul for individuals, companies and corporate bodies. Get the best for your Business or Personal needs as well with our General Loan scheme.

  Note: Interested individuals must send a message to us via: Howardfinancial.dwn@gmail.com for information on how to avail a loan today.

  Best Wishes.

  BeantwoordenVerwijderen
 72. PLEASE READ!!!! PLEASE READ!!!! PLEASE READ!!!! PLEASE READ!!!!

  Hey Guys!!!Am so happy I got mine from Mike Fisher. My blank ATM card can withdraw $2,000 daily. I got it from Her last week and now I have $14,000 for free. The blank ATM withdraws money from any ATM machines and there is no name on it, it is not traceable and now i have money for business and enough money for me and my family to live on .I am really happy i met Mike Fisher because i met two people before her and they took my money not knowing that they were scams. But am happy now. Mike Fisher sent the card through DHL and i got it in two days. Get your own card from her now she is not like other scammer pretending to have the ATM card,She is giving it out for free to help people even if it is illegal but it helps a lot and no one ever gets caught. i'm grateful to Mike Fisher because she changed my story all of a sudden . The card works in all countries except, Mali and Nigeria. Mike Fisher email address is blankatm002@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen