zondag 22 juni 2014

Things to do......

Voor onze trouwe lezers hier een update van de laatste weken aan boord. Deze waren kort omschreven HECTISCH. Op 10 mei zijn wij aan boord gaan wonen en vanaf dat moment waren wij naast ons werk volop bezig aan boord.
De eerste weken waren we voornamelijk druk om alle spullen uit te zoeken en een plek te geven. Dit resulteerde uiteindelijk toch nog in 2 volle auto's grofvuil, 3 vuilniszakken voor de kledingbak, 4 auto's vol naar de zolder en heel wat vuilniszakken voor de afvalcontainer. Wat verzamelt een mens toch veel troep. Maar inmiddels hebben we het minimaliseren aardig onder de knie.

Wat hebben we verder van ons to-do-lijstje gedaan:
 • ankerlier gereviseerd
 • bilgepompen nagelopen en aangepast
 • extra boekenplank gemaakt 
 • extra legplanken in de kasten
 • boot geregistreerd (gebrandmerkt) bij het Kadaster
 • zeebrief aangevraagd
 • boordapotheek samengesteld 
 • verzekering boot geregeld
 • officiele verklaringen medicijnen geregeld (opiumwet) 
 • inentingen gehaald
 • elektrische stuurautomaat is redelijk gerepareerd en misschien zelfs wel bruikbaar...
 • vouwfiets, jerrycans, reeflijnen en heel veel andere feestelijkheden gekocht
en last but zeker nog least: de SSB werkend gekregen. Dit met hulp van onze havengenoot Egenolf.
Zonder zijn expertise was het niet gelukt om het voorgaande berichtje op onze blog te krijgen. Uhm, voorlopig werkt de boel weer even niet omdat de software op onze laptop steeds vastloopt wanneer we een bericht via de SSB willen versturen. Maar daar vinden we vast wel weer een oplossing voor.

Naast alle klusjes hebben we met Hemelvaart onze eerste zoute zeiltocht van het seizoen gemaakt; naar Texel en terug. Op Hemelvaartsdag kwamen we in IJmuiden direct al 2 vertrekkers tegen o.a Tignanello die die avond vertrok richting Dieppe. Onder luid getoeter hebben wij hen uitgezwaaid. Afgelopen zondag verwelkomden we medevertrekkers Leon en Frieda van de Puff in onze haven. Zij zijn afgelopen weekend vertrokken en hebben gezellig twee dagen naast ons gelegen. Gaaf om hen onderweg weer tegen te komen!

Walewijn heeft afgelopen donderdag een afscheidsfeest gehad op zijn werk. Daar heeft hij een presentatie gegeven over de (voorbereiding van) onze reis. Een mooi afscheid met prachtige kaarten, teksten en woorden van zijn collega's. Als afscheidskado heeft hij desgevraagd een aantal zeemijlen sponsoring gekregen voor de zeilreis van Luc Overtoom, die deze zomer vertrekt en met zijn reis geld inzamelt voor het Cancer Center Amsterdam van het VUmc. Zie http://www.vumc.nl/afdelingen/CCA/acties/SettingSail/

Nog veel te doen, waaronder radar plaatsen en installeren, nieuwe gasfles aanschaffen, speciale lijnen aanschaffen als noodverstaging, nog flink wat administratie en ach, nog van alles wat. Het mooie is dat je nooit helemaal klaar bent om te vertrekken en daarom eigenlijk ook altijd klaar om te gaan. Dus dat doen we ergens in de komende weken.

Zo, u bent weer helemaal bij!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.