vrijdag 12 december 2014

Dobberzeilen langs Tenerife

Gisteren een mooie, rustige en vrij korte tocht gevaren langs Tenerife. Van Santa Cruz in het noorden naar Marina San Miguel aan de zuidkant van het eiland. Circa 40 mijl met weinig wind en daarom (jippie!) ook weinig golven. Een groot deel van de dag hebben we de motor bijgezet, net iets te weinig wind om te zeilen.

Antares onderweg langs Tenerife. Foto Verleiding. Met dank aan de Verleiding, die vandaag met ons opvoer
Halverwege de tocht kregen we uitzicht op een besneeuwde top van Tenerife. Bijzonder om te zeilen met uitzicht op een besneeuwde berg. We hadden dat ook al gehoopt terwijl we langs de kust van Marokko voeren (uitzicht op de besneeuwde toppen van het Atlasgebergte), maar toen was het zicht te slecht. 

Ook op een dag met weinig wind staat er heel wat deining, waardoor een zeiljacht naast ons soms helemaal wegvalt achter de golven:


de deining die overblijft is voor Quirijn helaas wat te veel ... 


Maar al met al is het een mooie rustige vaardag die ons weer een stukje verder zuidelijk brengt.

We zijn nu een dagje in San Miguel en het heeft niet geregend... dat is voor het eerst in drie en een halve week. Gek hoor, ik dacht in mijn naiviteit dat het op de Canarische Eilanden eigenlijk altijd - en vooral, overal - goed weer zou zijn. Dat is niet het geval, zo weten wij nu. Zeker op Gran Canaria en Tenerife is de situatie vaak zo, dat het in het noorden bewolkt is en regent, terwijl aan de zuidzijde de zon schijnt. Daar, in het zuiden, vind je dan ook de toeristenflats en de stranden. Het noorden is wat authentieker en groener, maar met regen.

Onze AIS is kapot gegaan, dus voorlopig zijn we niet te volgen op Marine Traffic. Verder geen huishoudelijke mededelingen.


4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Antares crew,
  Ik ga weer proberen om een bericht te plaatsen, eens moet het toch lukken. Leuke foto's!!! vooral van onze kleine manneke. Fijn, om weer wat van jullie te horen. Maar wat ik niet leuk vind, is te lezen dat jullie AIS kapot is. Tijdens het varen kunnen jullie wel andere boten in de gaten houden en zij jullie??? Ik hoop dat we jullie gauw weer op Marine traffic zien, dan weten we dat de AIS weer ok is.
  Bon vent, Beau temps, veel liefsxxxx

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtig! Wij komen ook graag naar Tenerife om te zeilen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Get Instant Business or personal loans,debt consolidation,Home Loans Contact us today ,Email: guaranteefundingplc@gmail.com
  ----------------------------------------
  Ontvang directe zakelijke of persoonlijke leningen, consolidatie van schulden, woningleningen Neem vandaag nog contact met ons op, e-mail: guaranteefundingplc@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.