vrijdag 19 mei 2017

SURFIN & LOADING


SURFIN (...USA en andere gebieden)
Quirijn heeft de laatste twee jaar het golfsurfen ontdekt. 

In bijgaande video zie je wat surfmomenten, vanaf de eerste surfles (op het strand van het eilandje Culabrita bij Puerto Rico) tot aan een van de laatste surfspots die we bezochten; The Baths op Virgin Gorda, British Virgin Islands. 


Lukt het kijken zo niet, of wil je het filmpje op GROOT FORMAAT zien, dan kun je nog deze link proberen. https://youtu.be/TOkxY0JEH98
LOADING (...USVI)
Ondertussen is onze Antares op weg naar Europa. Op zaterdag 13 mei werd zij in Charlotte Amelie op de US Virgin Islands geladen op een cargo schip van Spliethoff.

De dagen voorafgaand aan het transport brachten we gezellig door met de bemanningen van de Blue Dream (zelfgebouwde Waarschip 900+, zooo mooi!), de Freya en de Blabber. Het transport werd een paar keer uitgesteld en dus... maar weer een sundowner borrel op het strand. We kunnen er maar geen genoeg van krijgen.

Pal voor ons vertrek kwam de 'Antares II' de baai binnenvaren. Mooi op tijd, konden we zo overstappen op onze nieuwe boot...!
Indrukwekkend, om je boot zo pal tegen zo'n hoog schip te parkeren. Direct dalen er wat mannen af om alle lijnen te plaatsen om Antares te tillen.

En daar gaat-ie dan. Het eerste stuk stijgen wij gezellig mee omhoog en zodra Antares op dekniveau van het cargo schip is, kunnen we afstappen.


Nu we er toch zijn... mogen we misschien een kijkje nemen in de stuurhut? Dat mag en we krijgen een mooie rondleiding door het schip.
Nog een foto vanaf de brug van de Schippersgracht, een cargo schip van Spliethof. Er staan 25 jachtjes aan boord, waaronder onze Antares. Heerlijk om niet zelf zo'n dertig dagen op de oceaan te hoeven hobbelen terug naar Europa.

De rondleiding aan boord duurt even, dus het is al donker als we Schippersgracht verlaten. Bye, bye Schippersgracht, Bye bye Antares, tot laterrrrr!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.