maandag 19 november 2012

November

En wat doen we zoal in November als de boot op het droge staat?
Nou veel klussen, heel veel klussen. Zo heeft Walewijn o.a. de kuip en opbouw geschilderd met 2-componenten lak. Een verbluffende verbetering. Het polyester glimt weer en ziet er fris uit. Door het resultaat raken we wat overmoedigd en zitten nu al te mijmeren om de gehele romp te behandelen, maar ehh....misschien is 2 x11meter waterlijn en 2x1,30 vrijboord toch best veel. En er liggen nog heel wat klussen te wachten, zoals een viertal afsluiters vervangen, teakdek rubberen, onderwaterschip behandelen met antifouling, electra in kaart brengen, aardband SSB (Single Side Band oftewel korte golf radio)vervangen.
Daarnaast vijzelen wij (ehh.....eigenlijk vooralsnog alleen Walewijn) onze theoretische kennis op. Zo is Walewijn bezig met een "Breaky-breaky-cursus" om een zendcertificaat te kunnen bemachtigen voor onze SSB.
Op 10 november waren wij aanwezig op de Vertrekkersdag georganiseerd door de Vereniging van Toerzeilers en het maandblad Zeilen. Een dag waar je volgegoten wordt met inspiratie, energie en enthousiasme door de interessante workshops en de mooie droomverhalen. Dit heeft ons weer frisse energie gegeven om de ellelange To-do-list af te werken (vier A4tjes voor deze winter).
En in de uurtjes die overblijven mijmeren wij weg op de webblogs van de vertrekkersvloot van 2012. Nu allemaal onderweg naar de Kaap Verden. Nog een paar weken en dan begint de grote oversteek! Spannend, we leven (en varen) met ze mee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.