dinsdag 22 december 2015

Fijne kerstdagen!


Terwijl er in de kajuit van Antares druk geknutseld wordt aan een kerstboom, valt de avond over Falmouth Bay op Antigua. Als we een uurtje later buiten komen, zien we een paar honderd meter verderop tientallen kerstbomen glinsteren in het donker. 'Wat is dat dan?' verwoordt Quirijn onze gezamenlijke gedachte. We realiseren ons al gauw dat het de druk verlichte superyachts
zijn, aan de steiger bij Antigua Yacht Club.de kerststal, de drie wijzen zijn al onderweg.

We bezochten tijdens onze reis niet eerder een plek waar meer dan twee superyachts bij elkaar lagen. In deze baai, waar we afgelopen zaterdag aankwamen, liggen er meer dan twintig. Overdag al een indrukwekkend gezicht, maar in het donker is het spektakel zo mogelijk nog groter. En helemaal passend bij de tijd van het jaar... kennelijk schrijft de mode in superyachtland voor dat je je boot 's nachts fel verlicht. Dus sieren schijnwerpers alle zalingen. En pronken er boven op de masten rode toplichten; dat is verplicht vanaf een bepaalde masthoogte (ongeveer het dubbele van ons), als waarschuwing voor de luchtvaart. Jaren geleden was dat vast  het ultieme statussymbool voor superyachts: mijn mast is zo hoog dat ik een vliegtuigwaarschuwer moet plaatsen. Maar die tijd is al lang voorbij, tegenwoordig heeft iedereen hoge masten.


Per saldo hebben wij dit jaar in onze achtertuin twintig schommelende kerstbomen. Met schijnwerpers op zalingen als kaarsjes op takken. Met verlichte verstagingen in verschillende kleuren (rode verstaging is momenteel hip, wij wisten niet eens dat het bestond) als rond de boom gedrapeerde slingers. En met de rode lampen bovenop de mast als pieken op kerstbomen.

Weet je wat, we maken gewoon een kerstkaart van al dit toepasselijke tafereel. Tekstje erbij, paar sterretjes als feestelijke versiering en huppakee, daar is ie:


3 opmerkingen:

 1. Fijne gezellige kerstdagen en voor 2016, veel geluk, gezondheid et 'Bon Vent'
  Liefs van ons en natuurlijk een DIKKE KUS voor onze Quirijn

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieve vrienden en kleine vriend,

  Fijne feestdagen, gezond 2016, tot ziens in onze haven.

  Jan van Smeerdijk

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Lieve Antares crew,

  Fijne Kerst en een mooi 2016 gewenst!!

  Liefs van ons 3

  Ps: wij zijn toch maar naar NL gegaan voor de feestdagen ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.