vrijdag 20 februari 2015

(Bijna) halverwege

Morgenochtend, vrijdag, verwachten we halverwege de oversteek van Mindelo <Kaap Verden> naar Parimaribo <Suriname> te zijn. Nu ja, dan smokkelen we een beetje. We meten de afstand tot aan de uiterton van de Surinamerivier, nog 963 mijl. Vanaf dat punt is het nog ruim 40 mijl de Surinamerivier op naar Domburg.

De laatste dagen maken we etmalen van rond de 120 a 130 mijl. Dat schiet lekker op. De golven maken het wat oncomfortabel aan boord. Maar het is goed te doen. Dit weekend wellicht nog wat meer wind en golven, daarna neemt de wind naar verwachting weer wat af.

Gisterenochtend hadden we vijf vliegende vissen op het dek liggen, onfortuinlijk gestrand op dat ene kleine bootje op die onmetelijke oceaan.
Vandaag pannenkoeken als lunch, klein feestje. Q heeft er drie gegeten en wilde er nog wel drie.

2 opmerkingen:

 1. Antares ahoy,

  Inderdaad mooie daggemiddelden, schiet lekker op!

  Nemen aan dat Hedda de bereiding van het voedsel verzorgd. Petje af voor de kok, een echte zeebonk! Wij vinden het opwarmen van een pannetje pasta uit de koelkast al lastig bij BF 5 en wat zeegang. En dan ook nog moeten hannessen om een bakje (handvat en deksel) yoghurt met fruit en daarna nog afwassen, not precisely our cup of tea! Het gebruik van onze magnetron is boven BF 4 helaas niet meer prudent. Die magnetron is zo makkelijk om bijvoorbeeld de vantevoren gebakken boffers (dikke pannenkoek met krenten, rozijnen en scheut ahornsiroop) ff op te warmen. Maar ja, dat kan natuurlijk niet op lange tochten. Dan hooguit wat vooraf bereiden als het weer slechter dreigt te worden.

  Hoop dat jullie na zondag wind houden (weersverwachtingen niet helemaal eensluidend over locatie lagedrukgebiedje).

  We zijn blij dat de hele bemanning goedgemutst lijkt.

  W kort na zijn wacht blogbericht geplaatst? Dat begrijpen we maar vorige bericht veel later geplaatst?
  Dan lijkt het dat na de wacht niet onmiddellijk de kooi wordt opgezocht.
  En dan maar overdag slaap inhalen?? Is regelmaat/ ritme niet juist noodzakelijk op zo'n grote oversteek?

  Genieten van berichten, goeie vaart!
  G&T

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pannenkoeken! En nog wel drie, Quirijn? Ze konden jouw waarschijnlijk wel rollen, maar niet overboord, hè? Vliegende vissen aan boord, volgende keer meteen de pan in?

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.