maandag 11 mei 2015

Hello Bigi Soutwatra!

Goodbye Switi Sranan Kondre, Hello Bigi Soutwatra (dag geliefd Suriname land, hallo groot zoutwater, oftewel, grote oceaan).
Ja, we spreken al een aardig woordje Sranan Togo, na ruim tweenhalve maand Suriname.

Afgelopen vrijdagochtend zijn we vertrokken uit het Suriname waar we zo van zijn gaan houden. We zijn onderweg naar Tobago, in rechte lijn circa 485 mijl, wij varen daar nog ca 50 mijl extra bij. We hopen aan het begin van deze avond (maandag) aan te komen.

Het is een onstuimige tocht, waarbij we de eerste twee dagen aan de wind varen om extra hoogte te pakken omdat het in de loop van zondag nog hareder zou gaan waaien, richting 25 kn, en we dan wat meer ruimte zouden hebben om met de dan opbouwende zee wat af te buigen en iets ruimere koers richting Tobago te varen.

De extra wind kwam al zaterdagnacht en toen hebben we een derde rif gezet en zo varen we nu nog steeds. Voordeel is dat we lekker opschieten. Ook omdat we ca 1,5 knoop stroom mee hebben. We boekten dan ook een etmaalrecord 169 mijl in 24 uur, dat hebben we nog niet eerder gevaren. Ander primeurtje.. we hebben deze tocht alledrie moeten spugen. Voor mij, Walewijn, de eerste keer na ons vertrek uit Nederland. Hebben we dat ook maar weer gehad. Inmiddels voelen we ons alledrie goed en kan ik zelfs een berichtje typen en versturen naar onze weblog, wat jullie dan weer gezellig hebben kunnen lezen.


positie 11.45 UTC 11.13.158 N 059.39.462 W

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.