dinsdag 17 januari 2017

DAG BAHAMAS

Hallo daar! Na weken van stormachtige omstandigheden in de Bahama's staan we nu op het punt om te vertrekken. Er ontstaat een weergat van nauwelijks wind en dat is precies wat je nodig hebt als je pal tegen de tradewinds richting het zuidoosten moet varen.

Op mijn verjaardag kreeg ik wind cadeau; we klokten meer dan 49 knopen wind (10bf) op de ankerplek maar hadden vermoedelijk nog wat meer. Gelukkig was dat in vlagen en bleef de normale wind op windkracht 8 bf. Had van mij niet gehoeven, zo'n verjaardagscadeau. Ook de hele anderhalve week erna was veel wind, zodat we maar heel af en toe even van boord konden maar de meeste dagen gewoon binnen zaten aan boord. Cabin fever dus.

We hopen woensdag te vertrekken voor de 380 mijl naar Luperon in de Dominicaanse Republiek, waar we dan na drie etmalen varen zaterdag in de loop van de dag hopen aan te komen.

Misschien hebben we daar weer beter internet, zodat we weer eens een verslag met foto's kunnen plaatsen. Oh ja, wil je voor die tijd nog eens wat verhalen van ons lezen en foto's van ons zien, in ZEILEN Magazine 02/17 (februari) staat een verslag van ons bezoek aan New York.

Hartelijke groeten vanuit
Georgetown, Great Exuma, Bahama's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.