zaterdag 22 april 2017

C O V E R G I R L

Wow, wat een grote verassing kregen we deze week toen we op de website Zeilen.nl keken. Daar zagen we dat de cover van Zeilen 05/2017 (maand mei) wordt gesierd door een foto van onze Antares voor anker in de Tobago Cays! Wat vinden we dat ontzettend gaaf! Op de coverfoto dobbert naast Antares de dinghy van De Verleiding van Ron en Joce waarmee we zulke leuke tijden hebben beleefd in 2015 en 2016. Joce wijst naar een voorbij zwemmende rog. Als je goed kijkt, kun je hem op de foto zien.

En nog een primeur, in deze editie van Zeilen staan zo maar twee artikelen van ons! ‘Cruisen zonder koelkast’ en ‘Vertrekkerstips uit Sint Maarten’, waarin we vier cruisersechtparen/-gezinnen naar hun ervaringen en tips voor toekomstig vertrekkers vroegen. Kind of Blue (NL), Schorpioen (NL) Arion (GB), Gypsy Blues (CA) en Out of Africa (SA) leverden een bijdrage, waarvoor hartelijk dank! 

Helaas konden niet alle bijdragen een plaats krijgen in het artikel, maar we denken dat het voor iedereen die droomt over een lange zeilreis toch een mooi en bruikbaar verhaal is geworden. En ach -what the hack- ook voor iedereen die nooit zo'n reis wil maken of uberhaupt iets met zeilen heeft... ook jullie raden wij deze editie van Zeilen graag aan :-)

WAAR IS ANTARES?
Hedda en Quirijn tot hun midden in de sneeuw. Even oefenen
voor straks als we weer in het koude Nederland zijn.
(nu ja, dit was bij de Bubbly Pool op het eilandje Jost van Dyck
op de BVI's, waar met een noordelijke swell het zeewater tussen
de rotsen door een baaitje in dendert).
Wij zijn ondertussen al een aantal weken op de British Virgin Islands. We hebben twee keer bezoek gekregen uit Nederland, waarmee we een erg prettige tijd hebben beleefd. Het is zo bijzonder om ons leven dat we nu bijna drie jaar hebben geleefd van zo dichtbij te kunnen delen met vrienden. Morgen hopen we de Win2Win te ontmoeten, die we in januari 2015 voor het laatst zagen (in Las Palmas op de Canaries).


Nog een paar weken en dan zit ons Carieb avontuur er op. Dan gaat Antares terug naar Europa en wij ook. We hebben op Sint Maarten al even wat gesnuffeld aan potentiële boten voor een volgende zeilreis, maar die reis zal vast niet eerder dan een decennium of anderhalf van ons vandaan liggen. En in de tussentijd kan er veel gebeuren dus ach, we zien wel wat de toekomst ons biedt. Eerst maar eens aarden in Nederland, waar we deze zomer verwachten terug te keren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.