zondag 23 november 2014

Artikel in Zeilen

In het decembernummer van Zeilen magazine, dat nu in de winkel ligt, staat een artikel van mij over de (jarenlange) voorbereiding van onze zeilreis! ‘Van Droom naar deadline’.
Ik vind het iedere keer weer erg leuk en bijzonder als een artikel geplaatst wordt, dus ben weer blij.

Voor de lezers die via het artikel in Zeilen op onze website komen:
Hartelijk welkom! Leuk dat je onze website even bezoekt! Op deze site staan onze belevenissen van de afgelopen maanden en ook van de periode ervoor, tijdens de voorbereiding. 
In de rechterkolom vind je verwijzingen naar websites van andere zeilers die momenteel onderweg zijn, in het tabblad ‘Links’ staan verwijzingen naar eerdere vertrekkers.

Wij zijn nu 5 ½ maand onderweg en liggen inmiddels op Lanzarote. We ervaren de reis tot nu toe als volgt:

Wat we heerlijk vinden: het leven aan boord, contact met andere zeilers en lokale bevolking, landen bezoeken, mooie dagtochten, de ankerbaaien, tijd doorbrengen met onze zoon, aankomen op nieuwe bestemmingen, tijd hebben voor elkaar.


Wat we niet leuk vinden: de meerdaagse zeiltochten. -Gek toch, dat te horen van iemand die van zeilen houdt??- Vooral de deining / golven maakt dat de meeste meerdaagse tochten tot nu toe onaangenaam waren. De moeite om je staande te houden op een continu stuiterende boot, in slaap komen terwijl je je steeds schrap moet zetten en lawaai van wind en zee om je heen, de eeuwige angst dat er dingen kapot gaan of dat de weersomstandigheden verder verslechteren, maakt het onprettig. Onze dagen onderweg vullen zich met wachtlopen, slapen, eten, aandacht voor onze zoon. Ruimte voor andere bezigheden hebben we op die tochten nog niet gevonden. We kijken dan ook niet uit naar de lange trajecten die voor ons liggen; eerst naar de Kaapverden circa 8 dagen en daarna circa 3 weken naar Suriname. 
… Kortom, de kwelgeest reist nog altijd mee… :-)

Met vriendelijke groet,
bemanning Antares,
Hedda, Quirijn, Walewijn

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.