zaterdag 28 februari 2015

Hello Swietie Sranan

Whoehoew! Vandaag zijn we aangekomen in Domburg, Suriname. Whoehoew,
Whoehoew! De laatste twee dagen hadden we wat meer wind dan verwacht waardoor we weer lekker opschoten. Sneller dan verwacht. Ongeveer 150 mijl voor aankomst voeren we van de oceaan het continentaal plat op, waar de diepte van ruim 4000 meter terugliep naar minder dan 100 meter. Wat een verschil. Opeens was de hoge deining met windgolven daar overheen weg en voeren we in een veel rusterige zee heerlijk met flinke snelheid richting Suriname. Alsof we gewoon op IJsselmeer of Noordezee voeren. Onze Antares wilde perse naar Frans Guyana, welke zeilvoering we ook hanteerde, iedere keer voer zij weer op FG af. Nu ja, na verwoede pogingen zijn we toch in Suriname aangekomen. Vanochtend om zes uur de uiterton bereikt en vanaf daar de Suriname rivier op. Om drie uur lokale tijd lagen we aan een mooring bij Domburg, hartelijk ontvangen door de bemanning van de Verleiding. We hebben al met al een goede oversteek gehad.

Wat vinden we het super gaaf om in Suriname te zijn! Alle verhalen van Surinaaamse collega's in Amsterdam maakten dat wij er al jaren naar uitkeken om naar Suriname te gaan. Lieve collega's, als jullie nog tips voor ons hebben in Suriname, we horen ze graag! Te mailen aan sy.antares@yahoo.com. Het is geweldig om hier nu te zijn en om vandaag over de Suriname rivier langs Parimaribo en allerlei andere plaatsen te varen. We willen hier een aantal weken doorbrengen en veel van het land gaan bekijken. En proeven, want de Surinaamse keuken vinden we geweldig. Nu zitten we op het terras bij de mooringplaats aan de Parbo Bier.

De komende dagen zullen we wat foto's van onze oversteek plaatsen - als de internetverbinding toereikend is natuurlijk. Maar voor nu... Whoehoew!
6 opmerkingen:

 1. Hedda, Walewijn, Quirijn,

  Suriname!! Proficiat!! De grote oversteek volbracht; een lange, lange tocht met alleen maar zee, zee, zee..... .
  Bijna steeds een lekker windje van achter, afentoe een (onweers-)buitje voor het stof en douchen :-)

  Wij, geriatrische en weinig avontuurlijke watjes, hebben jullie verrichtingen met veel belangstelling gadegeslagen. We lazen/voelden dat jullie op de Canarische eilanden in een diep dal zaten. Ontzettend blij dat jullie de moed hadden een jullie passend vervolg te vinden. Met het a/b komen van de zee(v)(w)aardige opstapper lieten de blogberichten een snel herstellend vertouwen in een goede afloop zien. Zelfs geen sporen meer van zeeziekte! Alle lof voor jullie opstapper, geef die man een hele appeltaart!
  We hopen dat jullie nu zelfstandig verder kunnen en volop kunnen genieten van jullie verdere avontuur. Maak er samen een mooie tijd van! Wij zijn trots op jullie en houden het maar op dagtochtjes langs een paar Noordelijke landen.

  Het lijkt erop dat Quirijn deze lange tocht prima heeft doorstaan. Fantastisch, bevorder Quirijn met onmiddellijke ingang tot matroos 1ste klas. Uiteraard met dagelijks recht op een pannekoek (type Halcyon, dus met banketbakkersroom en aardbeien want dat had bij ons a/b zijn meer dan volledige aandacht)!!!

  Hou het zonnehemeltje heel want het gaat nu zomeren!

  G&T

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geweldig!! Wat een mooi moment moet het zijn geweest om aan wal te stappen voor een terrasje! Ik kan me niet anders voorstellen dan dat het grote genieten nu begint, jullie zijn er. Heel benieuwd naar de foto's, dus plaatsen maar! Enjoy, liefs. Mirjam

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Super dat jullie er zijn!!! Geniet van de nieuwe avonturen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Nou inderdaad WOEHOEEEEE!!!! Super fijn, eindelijk!!
  Lekker genieten liefs ons en we zijn heel benieuwd naar de foto's

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hartstikke goed! Fijn dat jullie er zijn. Lieve groeten van ons!

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.