dinsdag 21 april 2015

Expeditie Commewijne en Cotticariver

Bericht vanaf onze kortegolfzender.

Afgelopen donderdag verlieten we Domburg samen met twee andere zeilboten voor een vaartocht het binnenland in, over de Commewijnerivier en de Cotticarivier. We ankerden in een kreek waar 's ochtends aapjes naar ons kwamen kijken. Verder bezochten we een inheems dorp waar we wat kleine cadeautjes brachten voor de kinderen. Afgelopen zaterdag vielen we met onze neus in de boter, we ankerden bij Wanhatti waar net een groot dorpsfeest plaatsvond. De dorpen die we passeren lopen uit om ons te zien, waardoor het voelt alsof we op expeditie zijn.
Nu varen we weer stroomafwaarts en hopen nog een plantage te bezoeken waar we proberen een korjaal te charteren om een kreek op te varen. We verwachten zaterdag weer terug te zijn in Domburg.

Gedurende deze tocht hebben we geen toegang tot internet of telefoonnetwerken. Of, zoals een liedje in het Sranangtongo het verwoord... we hebben 'no foon no, no app no, sms no'. In noodgevallen zijn we bereikbaar via onze SSB (waarmee ik deze mail stuur), mailadr bekend bij vader Hedda en moeder Walewijn.

Groeten vanaf Antares uit het oerwoud!

----------
radio email processed by SailMail
for information see: http://www.sailmail.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.