maandag 20 juli 2015

'BLAUW, BLAUW, IK HOUD VAN BLAUW...'

'...zelfs de rode kool is blauw... was alles, alles maar zo blauw'. Een liedje van de Sesamstraat cd die wij regelmatig tijdens de oceaantochten draaiden. Nu komt dit lied wel helemaal tot zijn recht!

Antares voor anker achter Horseshoe reef bij de Tobago Cays


ONDERSTEBOVEN
Drie weken geleden waren we drie dagen in de Tobago Cays. Daarna verslechterde het weer en zijn we verhuisd naar een eiland dichtbij, Mayreau. Na een weekend met veel wind keerden we terug naar de Cays, want we waren er nog lang niet uitgesnorkeld. We bleven nog eens zeven dagen. Wat een overweldigende omgeving! We zwommen met vissen, schildpadden en roggen. Bij gebrek aan bewolking moesten we het doen met een blauwe lucht en felle zon, die samen met blauwe water nog blauwer kleurde :-)

We kunnen prachtige poëtische teksten schrijven, maar we willen jullie gewoon mee laten genieten van al het pracht dat wij hier aanschouwen. Daarom hier een fotoverslag en een filmpje onder de titel "Helemaal Ondersteboven van de Cays".
Snorkelen bij het rif tussen een school vissen

Zwemmen met schildpadden!

Antares dobberend in kristalhelder blauw water. Goed moment om het onderwaterschip te checken.


Een Selfwe tijdens het ontbijt op het voordek

Schildpadden zijn inmiddels zo gewend aan de snorkelaars dat ze niet meer schuchter zijn.

From the top of the world!

Zelf gemaakte broodjes.

What a charming couple :-)

Weer een school vissen, nog geen idee hoe deze heten. Dus inzendingen met de juiste benaming kunnen als bericht hier onder worden achtergelaten.

Roggen zwemmen onder onze boot!

...zwemmen is eigenlijk niet het juiste woord, ze zweven eerder.

Quirijn heeft zelf zijn rugzakje ingepakt. Hij gaan een ochtend naar de Verleiding.

Wij krijgen maar geen genoeg van al die schildpadden, u inmiddels wel?

Een onderwater rendier, vermoedelijk overgebleven kerstversiering van Neptunes.

Een familiekiekje genomen door Ron vanuit de mast van de Verleiding
Dankzij Ben en Annemiek van de Blauwe Pinguin is onze
dropvoorraad weer helemaal op peil !
PRIVATE ISLANDS

Na de Cays moesten we even bijkomen. Dat deden we voor de verandering eens in een luxe resort, Petite Sint Vincent. Heerlijk. 

Er staan 22 luxe cottages in het groen, langs een hagelwit strand. De bar/restaurant heeft een fabuleus uitzicht over zee vanuit heerlijke stoelen aan mooi gedekte tafels. Tijdens het diner was er live steelpan muziek. 

In zo'n entourage is een dinerprijs van 110 USD per persoon voor de barbecue, exclusief drankjes en exclusief 15% services, natuurlijk geen geld. En de vanafprijs van een cottage 500 USD is natuurlijk ook haast te geef, als je weet dat het strand iedere dag wordt aangeharkt. Het luxe restaurant van Petite Sint VincentHet interieur van het restaurant

Het uitzicht van het restaurant. Tja dan wordt het inderdaad een exclusieve plek met een prijskaartje.
Ja, in zo'n omgeving komen we goed tot rust en dus verbleven we er vier nachten. Oh, je denkt dat wij de jackpot hebben gewonnen? ... Nou, wij sliepen gewoon op Antares, voor anker op twintig meter van het strand. Ons diner kookten we zelf en aten we in de kuip, met het geplink-plonk-ploink van de steelpan band in het restaurant op de achtergrond.

Ons eigen luxe diner. Wij noemen dit een "diner of the bilge"; alles komt uit blik uit de bilge.


Het Private Island gevoel beviel ons wel en daarom zijn wij onderweg nog gestopt bij één van de allerkleinste eilandjes van de Grenadines: Mopion. Het telt maar liefst 1 parasol en 0 inwoners. Mooi fotomoment dus.

Aankomst op Mopion

De enige bebouwing van Mopion: de parasol.


Cocktail moment

Een Selfwe op een onbewoond eiland.


Na PSV (Petite Sint Vincent) bezoeken Palm Island. Dit eiland ligt voor Union Island en is ook een Private Luxury resort. Cottages gaan hier vanaf USD 950,- per dag. We ankerden voor het strand en hadden een luxe lunch met bananenbrood en cranberry sap. Ook dit keer gewoon vanaf het voordek van de Antares. Wij wagen ons niet aan een drankje aan de bar op Palm Island. Een rumpunch kost je daar 13 euro!
Wel wilden Hedda en Quirijn het eiland even op. Hedda heeft voor die gelegenheid toch maar even een jurkje aangetrokken en de bordjes "Private, only for resort guests" genegeerd.

Het zelfgebakken bananenbrood. Goed gelukt.

Palm Island resort. Hopelijk is het gebruik van deze Cats toch wel bij de prijs inbegrepen.

En weer maken wij het uitzicht exclusief.

Zwemmen bij het strand van zo'n luxury resort geeft wel een speciaal gevoel.EXPERIMENT
Verder hebben we wat geëxperimenteerd met de action cam in de mast terwijl we zeilen. Ik heb een plankje gemaakt waar we de camera op monteren en die hijsen we de mast in. Hij zat al een keertje vast bovenin, dus moest ik weer naar boven om hem te bevrijden. Onderstaand wat eerste resultaten.


 ... en na al dat BLAUW... een paar fotootjes in zwart wit.
2 opmerkingen:

 1. Lieve Antares crew,
  Wat een fantastische verhalen en foto’s! Dank zij Windows 10 heb ik/wij de video kunnen bekijken. Heel mooi, ik werd er emotioneel van en mis jullie vreselijk. Heel veel liefs van ons en een dikke kus voor Quirijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een mooie avonturen, prachtige foto's en geweldige belevenissen! Dank voor de mooie verhalen op de site zodat iedereen een beetje mee kan genieten.
  Hele hartelijke groet,
  Bas van Leeuwen

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.