dinsdag 28 juli 2015

ARTIKEL IN ZEILEN MAGAZINE

In Zeilen Magazine staat weer een artikel van ons, deze keer over de oversteek van de Atlantische Oceaan: 'De Onmetelijke Oceaan'.

November of december staat er naar verwachting een artikel in Zeilen over onez belevenissen op de Commewijne- en Cotticarivier in Suriname. 

TYRREL BAY
Wij liggen op dit moment in Tyrrel Bay bij het eiland Carriacou. Eind van deze week is hier een zeilregatta met traditionele lokale zeilboten en ook moderne zeilboten. Nee, wij doen niet mee met Antares, want die is zo volgeladen dat we -bij wijze van spreken- een week zouden doen over het rondje Carriacou dat anderen in een dag varen.

KICK 'M JENNY
Het was de afgelopen dagen redelijk spannend hier omdat Kick 'M Jenny, de lokale onderwatervulkaan, actief leek te worden. We hadden hier code oranje (o.k. jullie hadden code rood in Nederland natuurlijk) wat betekent dat de vulkaan binnen 24 uur kan uitbarsten en dat schepen minimaal 5 km afstand moeten houden tot de vulkaanzone. Opborrelende gassen kunnen er voor zorgen dat het drijfvermogen wegvalt en schepen plotseling zinken. 
Inmiddels is de vulkaan weer wat rustiger, we hebben nu code geel. 

Kick 'M Jenny dankt haar naam aan de hobbelige zee die er altijd staat als gevolg van het bodemrelief. Als je daar vaar lijkt het net alsof je een trap in de rug rijgt van een muilezel (een Jenny). Daarom zijn lokale vissers dat Kick 'M Jenny gaan noemen. In 2001 of 2003 is de vulkaan voor het laatst uitgebarsten en gemiddeld barst hij iedere tien jaar uit... dus het mag wel weer een keer natuurlijk.

Onder een kleine preview van het artikel in Zeilen 08.
1 opmerking:

  1. Een jaar onderweg alweer! Wat een prachtige plaatjes en mooie berichten. Wij hebben drie weken doorgebracht op de East Coat Rivers in UK, jullie welbekend. River Orwell, Blackwater en Deben. Goed vervolg van jullie reis en behouden vaart. Groet vanaf een mooring bij Ramsholt Arms, River Deben, Mark

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.